Pendling till Uppsala med cykel och tåg

Då är man återigen på väg till Uppsala. Mina onsdagar är ganska jobbiga med både möten och elever. Utan cykeln skulle jag inte orka eller rent praktiskt kunna genomföra min arbetsdag utan att använda bil.

Min dag ser ut så här: 09:40 cykla till solna för möte (3,5 km) – 12:45 cykla mot centralen(8 km), käka lunch, vika ihop cykeln, ta den på tåget till uppsala. 14:00 – gå av tåget veckla ut och cykla ca (4 km) till min arbetsplats i Ekeby. 21:00 – cykla mot tåget och sen hem från t-centralen (7 km). Sammanlagt dryga 2 mil med cykel och 14 mil med tåg.

Det är kul att det överhuvudtaget är genomförbart genom den underskattade men så lyckliga kombinationen tåg + cykel.

/DS

Nässjö – Stockholm för 220 spänn

Jag har varit i småland i helgen. Det blev så att det passade bra att jag kombinerade helgens föreställning i Vadstena med att åka vidare med bil till östkusten och hjälpa till att dra upp en båt. Mycket pusslande med tågresor och bilresor. Tåg till Nässjö – bil till Vetlanda – lämna Bella hos föräldrarna – bil till Vadstena – bil till Oskarshamn – bil till Vetlanda och sen småningom tåg hem till Stockolm.

När man ska boka biljett spontant med SJ är man rädd att man ska ha oturen att få pröjsa biljetter som motsvarar en sistaminutenresa till Kreta t/r. Nu blev det inte så. Tvärtom. Bara 185:- plus sittplats för Bella och mig. Helt sjukt billigt. Så kan det ju också bli ibland när man reser med SJ men jag anser ändå att biljettprissytemet måste struktureras om. Jag vill veta på ett ungefär hur mycket biljetterna kommer gå på. Det hjälper inte att man nån gång vartannat år hittar en fyndbiljett.

/DS