Flyga med en Brompton

Flyga med en Brompton

Det börjar dra ihop sig. På onsdag, svintidigt, sticker jag till Frankrike. En inspiriationsresa för några av oss kulturpedagoger som jobbar på Solna kulturskola. Sponsrad till stor del av EU-pengar. Kul för mig.

Cykeln ska med. Ingen tvekan om det. Eller som min farfar alltid brukade säga: “Ingen lyckad utlandsvistelse utan ihopfällbar med sig.”

Som jag tidigare berättat så är jag i behov av en lämplig väska för flygtransport till cykeln. Helst ville jag ha en begagnad, vanlig, resväska som skulle va tillräckligt stor för en Brompton, men efter att sökt med ljus och lykta kom jag idag fram till beslutet att – ge upp.

Cykeln ska med!

 

Brompton har ju – som sagt – sin egna “B bag” för ändamålet, men jag har inte fastnat för den. Den är stor, bylsig och klumpig. Svår att få med sig om man vill cykla från flygplatsen. Det går inte riktigt ihop med min nya “minimalistlivsstil”. Tyvärr var den det enda alternativet kvar, för att få med cykeln, så jag tänkte kränga en i helgen.

Men idag, vid fyratiden, surfade jag av en händelse in på Carradice hemsida (eng.cykelväskor) där jag hittade ett intressant alternativ som gick i minimalismens tecken. Jag har sett den förr men inte som ryggsäck.


61cm wide x 59cm high x 25cm deep

Mycket nättare än Bromptons egna. Väger bara 800 g jämfört med ett par kilo för B – bag. Baksidan är utebliven vaddering, men det tänkte jag lösa själv med bubbelplast och kartong. Väskan kan man ju sen ha på ryggen när man cyklar från flygplatser till resemålet. Perfekt!
Enda problemet. Den skulle aldrig hinna fram från England till Stockholm innan onsdag.
Jag kollade svenska återförsäljare och hittade Veloform i Göteborg. Ringde och frågade om de möjligen hade väskan för ihopfällbara cyklar hemma. Det hade de! Försäljaren han precis få med den med posten innan tömning och försäkrade mig om att jag skulle ha den på måndag. Allra senast tisdag. Har precis fått det bekräftat. 900:- med frakt jämfört med 1700:- för b – bag.
Rouen.
Det enda som kan sabba mina franska cykelplaner nu är att väskan skulle bli – försenad. Låt det inte hända! Jag vill inte vara i Rouen från onsdag till söndag nästa vecka utan hoj.
/DS

 

 

 

Detta inlägg är publicerat under Dagbok från en hopfällbar cykel och märkt , , , , av david. Bokmärk permalänken.

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.