Lådcykelliv

Hanna försökte få med mig till Ikea idag. Jag vägrar. Det finns få platser som får mig att må så dåligt som Ikea. Det är nåt med energin där inne. På den tiden jag åt kött upskattade jag köttbullarna men sen jag blev vegetarian finns där inget att hämta.

Vi behövde ett skoskåp. Ikea har smarta lösningar, det får man ändå ge dem.

Som tur var hittade vi ett på Blocket. Att det var över en mil till Fruängen att trampa med lådcykeln, ser jag bara som positivt. En utmaning, eller egentligen bara ett träningspass.

Cyklade dit med en medelhastighet på 16,8 km/h och då med alla stopp vid trafikljus inräknat. 12,5 km blev sträckan p.g.a några mindre smarta vägval.

Hem – 15,7 km/h i snitt och nästan precis 11 km med smartare vägval.

Skoskåpet var som gjort för att passa perfekt på lådan.


Västerbron i den himmelska ron med ett skoskåp på cykeln.

Nästan alla man möter reagerar på det ena eller andra sättet. Oftast positivt och leende, men en del ser vettskrämda ut, vilket är oroväckande.

Vet de inte att det finns andra alternativ än bil för att transportera hem en möbel??

Bella, stolt över farsan som just fraktat hem den nya möbeln.

På eftermiddan var vi på Djurgården i Galärparken och såg en av parkteaterns barnföreställningar. Cyklade en bit till innan vi tog en välbehövlig paus vid en sylta. Bella sov middag i lådan, under tiden.

Himla praktiskt med sovplats i lådan. Slipper mycket planerande efter sovbehov.

Vi använder lådcykeln varje dag nu under ledigheten. Vi tar oss enkelt och lustfyllt till platser både i och utanför stan.

Hur skulle man göra utan?

Har cyklat minst 3,5 mil på den idag. Lådcykellivet leker.

/DS

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Annat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.