Bara 2 av 10 08:or beroende av bil

Ur dagens DN:

Bilen används alltså mest för att storhandla, skjutsa barn och åka till sommarstugan.

Svaren på hur man gör sig kvitt sitt behov att äga en bil i huvudstaden, är rätt så uppenbara.

  • StorhandlaLådcykeln räcker till för många kassar och i Sthlm är det aldrig långt till en matbutik.
  • Skjutsa barn Lådcykeln igen. Vilka barn skulle inte älska att bli skjutsade- och hämtade i en stilfull låda. Minnen för livet.
  • Sommarstugan – Bil. Skrev jag så? Ja, men jag syftar på hyrbil. Om man ibland vill ha med sig ett och annat till en mer eller mindre avlägsen stuga nån dryg timma från stan – är bilen nödvändig. Men bara ibland. För det mesta räcker det lilla bagaget och vikcykel den sista milen från tåget funkar helt smärtfritt. Barn? Cykelbarnstol eller vikbar cykelvagn funkar utmärkt.

/DN

 

Detta inlägg är publicerat under Annat och märkt , , , , av david. Bokmärk permalänken.

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.