Köpenhamn – Amsterdam

Knappt har jag kommit hem från Frankrike innan det börjat suga i res-tarmen igen.

Sommarens “fäll-cykel-luff” (tycker det är ett bra namn) till Amsterdam har jag stora förväntningar på. Hollands cykelkultur ligger mig i fatet, kan jag tänka. Att jag ännu inte upplevt den, finns ingen ursäkt för.

Har, lite hastigt och lustigt, gjort en liten karta på min utfärd. Är ganska nöjd. De blåfärgade sträckorna är med cykel och det röda med tåg. En liten färjetur mellan Rödby och Puttgarden är också en del av planen.

33 mil med cykel och 44 mil med tåg. Jag startar där jag sist slutade – i Köpenhamn.

Himla bra med “fäll-cykel-luff” när man har begränsat med tid. Tåg till Köpenhamn och sen kombinerar man färdmedel hej vilt, resten av vägen. Tåg hela vägen hem!

På detta sätt kommer man, på kort tid, ganska långt ner på kontinenten. Räknar med att vara borta 7 – 10 dagar.

Kul ska det bli!

/DS

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Dagbok från en hopfällbar cykel och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.