Köpa cykelställ

Hem / Köpa cykelställ

Att köpa cykelställ är ett strategiskt beslut för både offentlig verksamhet och företag som vill främja hållbara transportalternativ och förbättra arbetsmiljön. Cykelställ är en viktig infrastrukturell komponent som gör det möjligt för människor att cykla till sina destinationer och samtidigt erbjuda en trygg och organiserad plats att parkera sina cyklar.

CADO

Cado erbjuder ett stort utbud av cykelpollare som verkligen höjer ribban för din cykelparkering. Deras cykelställ är enastående när det kommer till att skapa ordning och reda i cykelparkeringar samtidigt som de främjar en renare och mer organiserad miljö. Genom att erbjuda tydligt markerade platser för cyklar minimerar de trängseln och minskar risken för olyckor, vilket är avgörande i offentliga miljöer.

Scancord

När du söker efter cykelparkering och förvaringslösningar, är Scancord din pålitliga och innovativa partner. Deras sortiment av cykelgarage och cykelställ med tak är utformat för att erbjuda både praktiska och estetiskt tilltalande alternativ. Oavsett om du behöver skyddad cykelparkering för din park, bostadsrättsförening eller utomhusmiljö, kan Scancord tillhandahålla många olika modeller och storlekar som passar dina behov.

Olika typer av cykelställ för offentliga miljöer

Cykelställ med tak

Cykelställ med tak ger extra skydd för dina cyklar genom att erbjuda ett tak som hindrar dem från regn, snö och solens skadliga UV-strålar. Dessa ställ är särskilt användbara om du vill undvika att dina cyklar utsätts för extrema väderförhållanden. De är vanligtvis tillgängliga i olika storlekar och kan vara självstående eller väggmonterade, vilket ger flexibilitet i placeringen.

Väggmonterat cykelställ

Väggmonterade cykelställ är en utmärkt platsbesparande lösning. De fästs på en vägg och håller cyklarna ordnade och ur vägen när de inte används. Dessa ställ är perfekta för små utrymmen som lägenheter, garage eller cykelrum. De är lätta att installera och ger en enkel och bekväm förvaringslösning.

Cykelpollare

Cykelpollare är avsedda att skapa en organiserad och säker cykelparkering i offentliga och kommersiella miljöer. De används ofta för att markera specifika cykelparkeringplatser och förhindra oönskad trängsel. Cykelpollare kan också ha estetiskt tilltalande designer och färger som kan ge städer och områden en unik och attraktiv karaktär.

Bygga cykelgarage – så ska du tänka

Att bygga ett cykelgarage inte bara en fråga om bekvämlighet, utan också ett steg mot att främja hållbara transportalternativ och förbättra miljön. Ett cykelgarage erbjuder cyklister en säker och skyddad plats att parkera sina cyklar, vilket i sin tur kan öka användningen av cyklar som ett hållbart transportmedel. Här är några viktiga aspekter att tänka på när du överväger att bygga ett cykelgarage:

1

Tillgänglighet och placering

För det första är det viktigt att välja en lämplig plats för cykelgaraget. Det bör vara lättillgängligt för användarna och nära ingångar eller platser med hög cykeltrafik. En väl vald plats gör det enklare för människor att välja cykeln som sitt transportmedel.

2

Dimensionering och kapacitet

Ta hänsyn till den förväntade efterfrågan när du dimensionerar ditt cykelgarage. Det är viktigt att garaget har tillräckligt med utrymme och kapacitet för att rymma alla användares cyklar. Överväg att inkludera alternativ för olika typer av cyklar, som vanliga cyklar, elcyklar och cykeltillbehör.

3

Säkerhet

Säkerhet är av yttersta vikt när det gäller cykelparkering. Se till att inkludera säkra låsmekanismer och övervakningssystem om möjligt. Användare bör känna sig trygga med att lämna sina cyklar i garaget.

4

Skydd mot väder och vandalism

Ett av syftena med ett cykelgarage är att skydda cyklarna mot väder och vandalism. Se till att taket och väggarna är konstruerade för att erbjuda detta skydd. Lämpliga belysnings- och ventilationssystem bör också vara en del av planen.

För ökad säkerhet och för att minimera risken för cykelstölder kan man också överväga att investera i cykel-GPS. Dessa spårsändare kan hjälpa till att lokalisera en stulen cykel och öka chanserna för återställning.

5

Anpassning och tillgänglighet

Tänk på behoven hos olika användargrupper, inklusive personer med funktionsnedsättningar. Se till att cykelgaraget är anpassat och tillgängligt för alla.

6

Underhåll och skötsel

Ett cykelgarage kräver regelbunden underhåll och skötsel för att hålla det i gott skick. Ha en plan för rengöring, underhåll och eventuella reparationer.