Vad kostar din bil?

Vad kostar din bil?

Hittade en enkel och bra bilkalkyl från konsumentverket. Här kan du själv räkna ut vad du betalar för din bil (om du har en).

Har även länkat den i Kategorier till höger.

Om vi skulle ha bil (god forbid) så skulle det rimligtvis vara en Velomobil.

Undrar vad årskostnaden för en Velomobil skulle bli?

Nu är inte Velomobilen representerad i bilkalkylen så vi får helt enkelt välja en annan som exempel.

Kanske en Audi A3 2007:a. Har för mig att den är ganska bensinsnål. Jag räknar med att jag behåller den tre år, betalar tiotusen om året i försäkring, sjutusen i parkeringsavgifter (dyrt i innerstan) och femtusen för övriga kostnader. Inköpspris, bensin och värdeminskning räknar kalkylen ut.

Och det blir 70 100:-/per år. Eller om man vill: 47:- /milen.

Vad ska vi göra för alla sparade pengar?

/DS

 

Detta inlägg är publicerat under Annat och märkt , av david. Bokmärk permalänken.

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.