Iphonehållare till cykeln

Iphonehållare till cykeln

Länge har jag sökt efter en bra iphonehållare till min vikcykel. För ett par årsen gjorde jag ett riktigt dåligt köp när jag la 500 spänn på en. Den gick sönder efter ca två veckor och sen dess har jag hållt mig borta från den typen av tillbehör. Dahon logic bike mount hette modellen. Skitprodukt med andra ord. Håll er undan!

Senaste cykelsemestern, Vetlanda-Köpenhamn, saknade jag möjligheten att kunna sätta telefonen på styret för att fullt ut kunna nyttja GPS-funktionen. Särkilt i Köpenhamn, där datatrafiken är gratis (om man har 3) och cykelvägarna utmärkta, skulle en hållare komma till sin rätt. Att till exempel bara skriva Den lille havsfrue i telefonen och sen bli guidad dit, besparar en väldigt mycket tid. Man tar sig snabbt och smidigt speciellt till sevärdheter som ligger i stadens utkant och i större städer där avstånden är långa.

Nu blir datatrafiken billigare i hela Europa, vilket tidigare gjort allt smartphoneanvändande som inkluderar datatrafik helt vansinnigt. Människor som inte vetat bättre har gått i personlig konkurs när till exempel lillsonen roat sig med ett antal youtube-klipp på utlandssemestern. Men nu är det slut på bistra tider – åtminstone inom EU. Priserna når helt acceptabla nivåer denna sommar.

Då blir glädjen desto större för den som har en smartphone, cyklar inom EU och äger en passande smartphonehållare.

Och nu har jag än en gång införskaffat en …och den känns mycket bättre än den förra. Det svåra är att hitta en där man smidigt kan “få av det mesta av den” från styret. Otympligt med en massa plast som är i vägen när man ska fälla ihop cykeln eller när man helt enkelt inte har bruk för den.

Detta kan vara den perfekta iphonehållaren för en Brompton.

Ram ez on/off for iphone 4

Har precis provat den till jobbet. Sitter himla bra faktiskt. Det bästa är att man kan ta av det mesta från själva hållaren för att bara lämna en liten fästanordning kvar på styret, som knappt väger någonting alls. Den enda justering jag behövde göra var att flytta ringklockan. Får gå ner lite längre med tummen bara för att komma åt den – inga problem alls.

Allt som blir kvar när man tagit av telefonen.

Det finns alltså inget behov av att ta av fästanordningen när man inte använder den eftersom den inte stör.

Den kommer vara till stor användning under sommarens Bikepacker tour. Nu satt till den 14/7 – 23/7, ungefär.

Bara att telefonen tydligt visar i vilken riktning man ska åka, är ovärderligt. Att stå och vända och fumla med nån gammal papperskarta ligger helt enkelt inte i tiden.

Smartphone + cykel är utan tvekan ett lyckligt äktenskap.

Smartphone + vikcykel är kanske ett ännu lyckligare äktenskap. Att komma till en ny outforskad stad med kombinerat färdemedel (tåg att föredra), fälla upp cykeln, på med telefonen, skriva in önskad adress eller sevärdhet -innebär stora möjligheter att få vara med om en väldigt massa saker på kort tid.

Speciellt för ensamresande fädrer som sällan kan få loss en eller två månader till att “cykla hela vägen” är detta en möjlighet till att snabbt och lustfyllt kunna utforska omgivningen i någon spännande europeisk stad.

Vikcykel+smartphone+tåg är tidens melodi. Snabbt, bekvämt, sunt, spännande och ett miljövänligt sätt att resa. Speciellt om man har en solenergiladdare till telefonen. Ska kolla runt lite efter en sån…

/DS

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Dagbok från en hopfällbar cykel och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.