Första test av solcellsladdare

Solen har gassat över smålandskusten de senaste dagarna. Perfekta förhållanden för att se vad min nya solcellsladdare går för.

Efter sex timmars exponerande för mesta möjliga solljus, det var inte mulet en sekund, tryckte jag den tillhörande usb-sladden i min nästan helt tomma (ca 7%) iphone, och började förväntansfullt att ladda.

Och…

Den laddade enkelt upp batteriet till 100% och verkade vara tillräckligt pigg för mer…

En bekant, som varit här och hälsat på, hade 50 % kvar av sitt batteri. Inga problem att ladda upp hennes lur heller.

När vi senare började ladda en tredje iphone, tog energin slut efter kanske 5-10% batteripåfyllning.

Sex timmars solljus räckte alltså till att ladda upp ca 1,5 iphonebatteri. Ganska imponerande och ger mig stora förhoppningar om att lösa det här med elen, under min resa.

Något som tyvärr inte funkade alls, var att ladda telefonen samtidigt som den lagrade solenergi. Den fixar inte att tillföra tillräcklig mängd energi helt enkelt så batteriet i solcellsladdaren dör efter ett tag.

MEN jag tror att jag kommer att ha stor nytta av denna charmiga lilla pryl. Idag fick den ligga ute när det mestadels var mulet i ca 3 timmar och den pumpade välvilligt in ca 40 % av batteriets kapacitet ändå.

/DS

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Annat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.