Jag ska bli bäst på TURF

Jag ska bli bäst på TURF

En slags digital orientering där du ska erövra din stad zon för zon. Det du behöver är en smartphone med GPS (android i dagsläget) och helst, fordonet som står över alla andra, en cykel.

Du måste befinna dig i en zon i 45 sekunder för att ta den. Ju längre du lyckas behålla den innan någon annan lägger beslag på den, ju mer poäng får du.

I ABC-området finns det tydligen över tusen zoner att fajtas om. I områden med mycket människor i rörelse är det naturligtvis svårare att behålla sin zon nån längre tid än på till exempel Grinda, ute i skärgården.

Man ser, i realtid, vilken plats man ligger på. Det gäller att ligga i topp när spelomgången närmar sig sitt slut.

I Stockholm finns det över 1300 Turfare och antalet växer hela tiden. Det sias om att det här kommer bli den nya flugan. Appen som får upp soffpotatisarna i sadeln.

Spelet finns i hela norden men de flesta som håller på är svenskar.

Redan nu, inser jag att jag kommer att bli grym på Turf, när det snart släpps på iphone och jag kastar mig in i spelet utrustad med vikcykel och några SL-remsor.

Jag kommer att ta mig till platser i Stockholms utkanter med udda busslinjer+Brompton, som blir minst sagt svårnådda utan motsvarande utrustning.

Bara inte Apples nya, ganska svalt mottagna kartor, i den nya uppdateringen IO6, gör att iphoneversionen drar ut på tiden.

Jag kan knappt bärga mig. Det här spelet kommer att passa mig perfekt. Den ultimata nattliga sysselsättningen för cyklister.

Bilturfarna kommer inte att ha en chans mot mig och min hopfällbara.

Fattar du inte grejen? Kolla här.

/DS