På Krösatåget får du ta med din cykel

Bella och jag blev cykelskjutsade till T-Centralen på fredagsmorgonen.

Packning o Bella i lådan, jag trampar, Hanna på en Brompton och sen svingar sig Hanna själv upp på lådcykeln och tar vikcykeln med sig hem, efter att ha lämnat av oss.

Sen åkte vi tåg mot Nässjö. Veolia blev det den här gången. Tyvärr har Veolia i likhet med SJ totalförbjudit cyklar på sina tåg.

Är inte cykelförbudsskylten den fulaste som finns att skåda?

Lite förvånande är att länståget mellan Nässjö och Vetlanda, faktiskt tillåter cyklar. Heja Krösatåget! På småländska tar man bort r:et och förlänger ö:et, så det uttalas “Köösatåget”. Köösatåget gillar vi för de visar att det går.

Heja Köösatåget! En ovanlig syn i Sverige.

I Norge, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien och ett antal andra länder så är cykel på tåg bara trevligt. Det tycker inte SJ och Veolia. Det är skit, tacka vet jag Köösatåget!

/DS

 

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Annat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.