Turf till iphone – inte långt borta

Turf framstår som den ultimata appen för oss cyklister som suktar efter ännu fler anledningar att få slänga oss upp i sadeln och ge oss iväg ut i friheten.

Jag vet inte säkert för jag har inte provat, men att hitta skäl till att med cykel, besöka platser man aldrig skulle åka till, om det inte vore för drivkraften att bli krönt till Turfkung – ger mig lite gåshud. Passar mig perfekt.

Läs mer om hur det går till här.

Sen jag fick nys om dess existens har jag skickat flera mail till utvecklarna och frågat om det inte är så att spelet snart även finns till iphone. Hittills har det bara varit de avundsvärda Androidarna som förunnats att med helt godtagbara anledningar ge sig ut med cykeln mitt i natten för att äga, regera, dominera och plocka zoner.

Har fått samma svar varje gång: Det är högaktuellt till iphone. Det kommer snart men vi vill inte säga nåt datum då det är osäkert.

Har kollat i appstore flera gånger under hösten men ingen Turf-app, åtminstone inte en svensk version. Nästan så jag tänkt konvertera till Androidit.

Men jag verkar slippa, för igår damp ett mail ner i inkorgen där det stod att nu var visst en betaversion till iphone bara en vecka bort och att jag var inbjuden att testa denna om jag ville.

Hurra. Har höga förväntningar. Tror att jag kommer Zlatanera med min vikcykel i denna fettförbrännarhobby.

Med Hannas SL-kort och mobben på styret kommer kollektivtrafik i kombination med min Brompton, bli ett såpass kraftfullt vapen att det kommer bli svårt för mina konkurrenter att värja sig.

Med Stockholmsregionens mest udda bussavgångar och en cykeltur på det, plockar jag så svårtillgängliga zoner att jag kommer bli nästintill ostoppbar.

Tur att man börjar jobbet relativt sent så man kan cykla runt och strida även på natten.

Men det är också viktigt att inse att det här inte är på liv- och död. Det är betydligt allvarligare än så.

/DS

 

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Annat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.