Testar en Pre Alfha version av Turf till iphone

Va ja har längtat efter iphoneversionen av det, vad det verkar, helt briljanta cykelorienteringsspelet Turf. Det är nära nu. Efter att skrivit upp mig på en intresselista för att testa, innan lanseringen på app store, ligger nu en pre alpha-version i min telefon. Det handlar med andra ord om en version före Betastadiet. Vissa viktiga funktioner saknas men kul att prova ändå.

För ett par dagar sen la jag beslag på min första zon, Vanadisrondellen. Sen Apple introducerade sitt hårt kritiserade kartsystem har jag drömt mardrömmar om att vi iphoneägare kommer bli exkluderade, från detta unika sätt att kombinera träning, cykling och upptäcka nya ställen.

Om nån där ute haft samma farhåga, kan jag lugna personen i fråga, och kanske till och med förgylla verderbörandes dag, genom att meddela att hittills funkar kartorna i spelet prickfritt (i sthlm iaf). De är dessutom snygga och relativt välgjorda.

Reglerna, för en oinvigd som jag själv, är enkla. Lokalisera zonen med hjälp av GPS:en i spelet, spendera 45 sekunder av ditt liv inom zongränsen, stapeln (bild) blir grön och grattis, platsen är din – tills nåt pucko snor den. Zonerna ger olika mycket poäng, dels genom övertagandet och dels genom hur länge du får behålla zonen.

Det är lite annat också men jag byter ämne och berättar istället om cykelturfarens värsta fiende:

“En bilturfare är så nära man kan komma satan personifierad och hatas hårt och intensivt av de renläriga.” (Citat Turfcykeln Blaberts Turfblogg. )

Att använda bilen till att Turfa, kan inte handla om annat än moraliskt förfall, men jag kan inte på något sätt se att det skulle vara en fördel rent sportsligt. Cykeln, med dess fantastiska egenskaper, måste ju vara det bästa vapnet in denna kamp. Den som lever får se. Jag har i varje fall goda förhoppningar om att bli en grym cykelturfare, även om jag inser att konkurrensen är stenhård.

Hörde om en kille som sjukanmälde sig från jobbet en hel månad och turfade oavbrutet, i sin desperata jakt på en vinst efter avslutad spelperiod.

Jag kan inte gå så långt, då jag misstänker att både arbetsgivare och kollegor ibland besöker denna blogg. Annars…

Vi testare av iphoneversionen har inte fått nåt datum då utvecklarna siktar på releasen av appen. Tills den är helt klar, ser jag min provperiod som ren och skär träning samt ihärdigt studerande av vilka zoner som ger den bästa poängskörden.

/DS

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Annat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.