Krösatågen: “Inte ett enda cykelrelaterat problem sen start”

Man ska ju smida medan järnet är varmt…

Ringde Krösatågens kundtjänst (ang. ti. inl.) för att ta reda på om det inkommit några personskaderapporter där någon cykel varit inblandad, på deras tåg. Fick prata med en man, Stefan, som hade stenkoll på allt sånt där.

– Nej, det har inte varit några problem. Vi spänner fast cyklarna med samma slags spännen vi använder till barnvagnar, svarar han.

– Har du hört om nån som skadat sig i rulltrappan (ang SL-inlägg) i samband med cykeltransport?

– Nej.

– Har ni någonsin fått nån anmälan eller klagomål av nåt slag där cyklar varit inblandade?

– Nej.

– Under hur lång tid har ni erbjudit tjänsten, att till priset av en ungdomsbiljett, få ta med sin cykel?

– I ungefär 5-6 år.

– Några planer på att ta bort den?

– Nej.

– Tack för samtalet, det var intressant att prata med dig.

– Tack, tack.

Danska DSB tog över Krösatågs-trafiken 2010. Vet inte om Jönköpings länstrafiks relativt cykelliberala inställning har nåt att göra med att de danske numer är inblandade. Verkar som att cykeltjänsten funnits ett par år tidigare, men det kanske ändå inte vore en helt dum idè att låta statliga DSB, nu när hela Sverige ändå är avreglerat, ta över hela sveriges tågtrafik.

Då skulle vi förmodligen äntligen få en aktör som skulle inse att det egentligen inte finns någon anledning att säga nej till att låta människor kombinera två av världens mest hållbara- och moderna sätt att ta sig fram.

/DS