Volvo utrustad med “cyclist detection”

Om man som bilist upplever det obehagligt med alla “oberäkneliga” cyklister som man riskerar att krocka med, finns nu en lösning genom funktionen “cyclist detection”.

När en cyklist kommer i vägen så tvärbromsar bilen helt enkelt automatiskt.

Bra att lägga ett större ansvar på den skyddade trafikanten. Man blir ju trött på att trots att en cyklist blivit nermejjad av en högersvängande lastbil, där chauffören inte har möjlighet att se sina medtrafikanter, är det ändå alltid cyklisten som får skylla sig själv. Aldrig nåt snack om hur lämpligt själva fordonet överhuvudtaget är i stadstrafik. Vem vet, kanske kan Volvo få in det här systemet i sina lastbilar också – som utlöses på ett liknande sätt som i filmen – fast vid cykelfara i högersväng.

Undrar om man kan beställa en tilläggsfunktion som begränsar bilens maxhastighet till 30 km/h i tätort? Kanske vore nåt.

Insp: Copenhagenize.com

/DS