Ingen plats för cykel men att starta telefonbutik i tunnelbanevagn – inga problem

Det är tid att visa var gränsen går. Tid att ryta tillbaka. Tid att lägga sina sympatiska personlighetsdrag åt sidan och istället väcka upp den ilskna och vrålande revolutionären i sig.

För nu är orättvisan mot cyklisterna så uppenbar att ingen vettigt resonerande människa kan förneka den.

Med blandade känslor dras jag återigen in i den ändlösa cykel-på-tunnelbana-debatten. Som att det ligger på min lott driva den vidare i absurdum.

Man ser på SL inga möjligheter att förse en mindre yta, i någon vagn, med vikbara säten som vid behov skulle kunna utöka tranportmöjligheterna och vara till gagn för barnvagnar, skrymmande bagage och kanske till och med för en och annan cykel.

Ett av motargumenten är att för många resnärer är i behov av att använda tunnelbanan för att några få säten skulle kunna avvaras.

MEN HUR SJUTTON KAN MAN DÅ FÅ ÖPPNA EN HEL TELEFONBUTIK I EN AV VAGNARNA SL?!

Operatören Tre:s nya koncept är nämligen att, under en period, etablera en ny Tre-butik i av en tunnelbanevagnarna. NEJ, det är inte första april idag. Så fort ändamålen är konsumtionsrelaterade, existerar tydligen inte längre någon platsbrist.

Det positiva med detta spektakel, är ändå att trovärdigheten i ett av deras mest upprepade motargument (för utökade transportmöjligheter) smulas sönder som en gammal porös polkagris från åttiotalet.

/DS