Njut hellre av utkantens friska luft

Motorismen måste ersättas med cyklismen. Vi vet att cyklismen idag placerats i samhällets utkant, som något att förfasa sig över och peka finger åt. Men vi njuter hellre av utkantens friska luft och fria vidder, än att vi bökar med tändstift, olja och bensin på stadsbilisternas gödselstack.

Därför säger vi:

  • Ned med massbilismen i staden, leve cykelsamhället.
  • Fortsätt trampa, cyklister!

Och så här lyder originalet:

Inspirerades att göra en cykelversion av en liten bit av kommunisternas ordförande Anders Carlssons förstamajtal.

Saknar den typen av utspel.

Så här eldiga tal bör även hållas till förmån för cykelsamhället.

Cykling är också politik – i allra högsta grad.

Nu ska jag dra och turfa!

/DS

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Annat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.