Kung av Gotland

Jag har vadat till en ö och bråkat med en svan. Stångats med en bagge och tagit Gotlands egen bunker i besittning. Jag har lärt mig namnet på Visbys alla ruiner och förundrats över utsikten över staden och havet.

Efter en vecka här har jag fått en krona på mitt huvud och min största framgång hittills, som turfare, är ett faktum.

Att det bara finns nio andra att konkurrera med i regionen Gotland, ska vi inte prata mer om. I Stockholm är striden stenhård, och det är helt uppenbart att en hel del valt att kriga om markerna på heltid.

Här är det bara turfaren Gutebaggen, som skulle kunna blanda sig i toppstriden i huvudstaden.

Den första zonen jag tog här innebar vadning ca 100 m, och nån hade ställt en svan i vägen. Det blev en hård kamp som väckte uppmärksamhet bland förbipasserande.

image

Men sen dess har jag fått ha zonen ifred. Det var med andra ord besväret värt.

Zonen Gothbunker är en av de häftigaste hittills. Trodde nästan att jag var tillbaka i Berlin.

image

 

image

Vad det har varit för ställe har jag tyvärr ingen aning om. Nån som vet?

image

Vissa zoner är vackrare än andra. Den här kommer jag sakna.

image

När man “går bäst” i regionen man verkar i, äger flest zoner, då får man kronan på skallen – och i skrivande stund är den min.

Imorgon drar vi mot Stockholm igen. Vi planerar att ta en annan väg denna gång. Gamla nynäsvägen.

Enda som oroar är ena pedalen på Brompton som sjunger på sista…

Lagren är uttjänta. Vi får se hur det går. Tar emot att sätta dit en svintung standardpedal av stål som finns att få tag på i närmsta cykelbutik.

Vi chansar istället. Det går nog.

/DS

 

Detta inlägg är publicerat under Annat och märkt av david. Bokmärk permalänken.

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.