Taxiförare försökte släcka cyklist

Taxiförare försöker att döda en cyklist. Ledsen man blir.

När en taxichaufför (oftast), vilket de ständigt gör, använder sig av cykelbana/fält som parkerings eller på/avstigningsplats – har jag alltid markerat på nåt sätt.

Och tydligen lever jag farligt då jag gått från att åka ut i bilkörfält, passerat bilen, vänt mig om och pekat irriterat mot cykelbanan och bara cyklat vidare, till att numer ALLTID stanna, knacka på fönsterrutan och bestämt kommunicera att det inte är ett dugg okej att “ens släppa av” i cykelbana/fält. Aldrig, men speciellt inte de gånger de bara styr in framför en för att sen plöstligt bara stanna. Tänk motsvarande… Känns så oerhört förnedrande och det vore moraliskt fel att låta en sån situation bara passera obemärkt förbi.

Man får slåss för sitt så snålt tilldelade utrymme helt enkelt.

Hoppas du gör det också. Om alla gjorde det kanske till slut bilister i allmänhet skulle lära sig att det är lika fel för en bil att stanna i cykelbanan som för en cyklist i vägbanan.

För de verkar inte veta. Många säger “Jag har inte parkerat, bara stannat” och vissa, “läs på reglerna” när jag säger att det är olagligt.

Kanske var det kampen om rätten till sin lilla ynkliga infrastruktur också cyklisten i artikeln bedrev. Det var kanske den som manade fram taxichaufförens illvett och föregick situationen. Kanske var det därför han ville döda cyklisten. Vem vet?

Men för oss cyklisters skull (och iofs alla andra), som fortsätter slåss för vårt utrymme och vägrar finna sig i att vara ett trafikslag på undantag som kan behandlas hur som helst, hoppas jag att den där taxichauffören aldrig mer får lov att sätta sig bakom en ratt igen.

/DS

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Annat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.