Thule tour rack och en Brooks B17 på plats

Fortsätter att steg för steg göra en mellanpackhäst för långturer av min Montague Boston 8 (en långfärdscykel för tågtransport).

Har vässat den med en pakethållare (Thule tour rack) och en Brooks B17.

Sadeln är lite av en crossover. Man sätter inte en brookssadel på vilken cykel som helst. En Montague Boston har en slags futuristisk design och skinnsadlar kan ju tyckas passa bättre på tidslösa klassiska cykeltyper.

En insutten skinnsadel är dock, som jag tidigare varit inne på, väldigt skonsam för stjärten, och tror jag ändå gillar det den tillför estetiskt också, även om jag inte helt har bestämt mig än.

Pakethållarn gillar jag. Känns smart, flexibel. Den kostar nära tusingen men kvaliten känns gedigen.

Den ska kunna monteras på vilken cykel som helst, både fram och bak, och pallar för ca 25 kg. Vilket är mycket mer (ca 10 kg tror jag) än en som fästs i sadelstolpen.

Man kan lätt få för sig att bara för man kan montera av/på pakethållaren på några minuter är den även ett enkelt byte för tjuvahundar. Men icke. Det ingår en liten nyckel som man använder för att öppna upp “spännbandsfästena”.

Cykeln blir aningens mindre sportig med Thule tour rack, vilket jag välkomnar då Montaguen har känts lite för “vass” för att jag fullt ska indentifiera mig med den. Det justerbara styret i högläge gör också sitt för att ge cykeln ett mer avspänt uttryck.

Thule tour rack inkräktar inget (eller lite) på hopfällningen. Tack vare den justerbara styrhöjden kan jag undvika att styret krockar med pakethållaren, och då blir hopfällningen lika nätt som förut.

Nu saknas bara ett par cykelväskor. Velar mellan allt från Thules egna tillhörande (Pack n pedal) till något budgetalternativ.

/DS

 

 

 

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Annat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.