En multimodal minisemester längs Göta kanal

Imorrn ska jag äntligen komma iväg på en tur  i den multiflexibla resekonstens tecken.

Tummen är halvvägs ur.

Valet av fordon och utrustning: Montague Boston med tillhörande väska och monterat Thule pack & pedal Tour Rack. En styck biltemaväska med borttagen logga samt Marmot enmanstält (Tungsten) samt sovsäck och ultraportabelt liggunderlag av märket Exped. Och lite annat.

Jag åker med min polare snickaren och blir avsläppt i Norrköping. Där följer ett spännande skede då jag ska ta med min fullstora vikcykel på länsbussen (ca 13:30) (östgötatrafiken) till min utgångspunkt Söderköping. Därifrån cyklar jag (om jag får åka med bussen vill säga) längs Göta kanal, som lär vara en upplevelse, fram till Borensberg där jag viker av mot Vadstena.

På onsdag ska jag se föreställningen ”Ellen Key och Ljuset på strand” på min egen teater ”Vadstena nya teater” och dricka en välförtjänt pilsner.

Sen ska jag cykla två mil till och undersöka om det lilla snuskiga cykelförbudsanslaget på hissen vid Mjölby resecentrum verkligen sitter kvar. Om det fortfarande sitter där, som vittnen nyligen påpekat, ska jag bli väldigt upprörd och kontakta stationsansvarige, under tågresan hem.

Ungefär 11 + 2 mil.

Så här lyder reglerna:

”En hopfälld minicykel som du på egen hand kan bära i en väska betraktas som bagage och får tas med utan kostnad så länge det följer övriga bestemlser för bagage.”

Min Montague är ingen minicykel, men bra mer hanterbar än en sån där delbar sjuttiotalshoj som man kallade ”Minicykel”.

Jag har ju väska. Tipset lyder, som för det mesta när en cykel ska transporteras med kolletivtrafik i det här landet: Never tell them it’s a bike.

Men det ska jag.

För det är förnedrande att behöva ljuga när man till och med ansträngt sig och håller sig till vikbara cykelmodeller och allt. Man kan säga ”dyr konst” eller ”massagebänk” och i många fall komma undan, men jag ska stå raggryggad och säga ”det är en cykel” om nån frågar och inget annat.

hörs!

/DS

 

Detta inlägg är publicerat under cykel på tåg, Dagbok från en hopfällbar cykel av david. Bokmärk permalänken.

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.