Dagbok från en hopfällbar cykel Göta kanal Dag 2

Kom iväg från pittoreska Söderköping vid tretiden. Kvinnan på turistinfon menade att man inte missade så mycket genom att hoppa över kanalens första 6 km från Mem.

Motståndet jag haft innan jag åkte iväg var som bortblåst och jag njöt av varenda sekund längs den spektakulära kanalen – tills jag blev hungrig i Norsholm ungefär tre mil senare.

Tog en lång paus på ett matställe med utsikt över kanalen, åt en bakad potatis och drack en öl. Inget av dom av nån vidare kvalité men den krydda den föregående ansträngningen bidrog med, räcker så långt att det mest uddlösa av käk kan ätas med stor aptit.


Sen cyklade jag vidare på sjön Roxens södra sida. Efter ungefär 2,5 mil hittade jag en världsklasstältplats precis vid vattnet. Hela dan hade jag klarat mig undan från regnet, men strax efter jag fått upp tältet kom det. Ibland har man tur.

Jag sov fantastiskt. Att höra regnet smattra mot tältduken är en underskattat njutning. Tog en jätte lång sovmorron medan jag väntade på att regnet skulle ge med sig. Att ha tid till sånt borde man unna sig oftare.

Vid tolvtiden var jag iväg mot matpaus i Linköping knappt en mil från min övernattningsplats. Nu sitter jag på stortorget och käkar en vegetarisk wok. Ska vidare mot Borensberg lite senare.

DS från mobilen

 

 

Detta inlägg är publicerat under Dagbok från en hopfällbar cykel av david. Bokmärk permalänken.

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.