Hjälp gärna till om du tycker man ska få ta med cykeln på tåget #mejlajakob

(kolla tidigare inlägg om du ej är insatt i saken)

Förra gången jag mejlade Jakob Åhgren på SJ (juni 2014) fick jag skicka säkert lite drygt 10 mejl innan jag till slut fick svar (publ. i föregående inlägg). Hjälp gärna till den här gången, om du tycker man bör få ta med cykeln på de helt ombyggda nya SJ2000-tågen, som snart tas ut i trafik.  

Jakob Åhgren är Produkt & Konceptansvarig SJ Snabbtåg, och helt “rätt person” att mejla om den här saken. Det var inte en helt lätt match att hitta en tjänsteman som kan svara på de här frågorna, so go for it!

“Det första nya SJ 2000-tåget ska sättas på rälsen år 2016, och hela flottan ska vara klar 2018.” Ny teknik 16/1 2014

SJ har haft alla chanser i världen att anpassa de nya tågen och skapa multifunktionella ytor med bland annat plats för cykel. Förde fram mina åsikter i ett telefonsamtal med Jakob Åhgren, för ett par år sedan, om detta. Han var inlyssnande och lovade att diskussionen om cykelplatser eller ej, skulle lyftas.

Hur blev det då? Beslutet måste för länge sedan vara taget. Nu vill vi ha svar. Det är bara att sätta igång. Sätt press. Här är mejladressen:

Jakob.Ahgren@nullsj.se

Skickades 28/1

“Hej Jakob!

Mitt engagemang brinner fortfarande i frågan om hur framtiden ser ut för oss cyklister som vill kunna ta med vår cykel på tåget i Sverige – som man får i övriga europa (med nåt undantag).
Frågan rör sig alltså om det har beretts plats för cyklar i de nyrenoverade sj2000-tåg som snart tas i trafik.
Vi hade mejlkontakt senast juni 2014. Då svarade du bland annat så här: “Hur de upprustade SJ2000 tågen kommer att utformas kommer att presenteras allra tidigast under 2015, inte innan dess.”
Nu är det 2016. Och jag, och många andra, är förstås ute efter ett svar.
Med vänlig hälsning, David Sennerstrand”
Go Go Go!