Enkelt att minimalisma med lådcykel och ett återbruk runt knuten

En av mina absoluta fritidssysselsättningar är att rensa, slänga och göra mig av med sånt jag inte behöver.

Kanske inte så mycket innan jag gjort det. Men efteråt känns det alltid bra. Befriande. Att inte ha saker omkring sig som bara står det. Jag vill gå så långt som att hävda att de finns där, nånstans i ens undermedvetna, och liksom stör. Därav den positiva känslan när sakerna är borta.

Att göra sig av med grejor blir avsevärt lättare om man har tillgång till en lådcykel. Och speciellt för mig själv, som har lycksen att bo bara någon kilometer från Roslagstulls återbruk.

Där tas det om hand som kan återanvändas vid en disk strax innan sopsorteringen. Min klädhängare och några krukor till exempel, kan man snart hitta i någon av stockholms Second hand butiker.

Om du tycker att det ser ut som att det står två låne-lådcyklor (Bakfiets.nl) bredvid skylten är det en helt korrekt iaktagelse. Mycket smakfullt initiativ av stockholm stad får man säga.

Enligt personalen som gick igenom mitt eget lass har de redan blivit mycket populära.

Lägenheten är nu minimaIismiserad. Idag ska jag ge mig på förrådet. En kul utmaning.

/DS

 

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.
Det här inlägget postades i Annat. Bokmärk permalänken.