Barnstol på vikcykel löser transportproblem

Barnstol på vikcykel

Att kunna kombinera tåg och buss med hopfällbar cykel, även när dottern är med, kan vara grymt praktiskt.

Att försöka övertala en tågförare eller busschaufför att få dispens till att plocka med sig lådcykeln på resan, är ett projekt jag inte ens skulle ge mig på i Holland.

Men det finns vikcyklar och det finns cykelbarnstolar. Dessa passar utmärkt ihop sålänge det är en modell som kan fästas i ramen eller sadelstolpen och inte kräver en pakethållare att vila mot.

För 300:- kom vi över en fin Hamax Sleepy på Blocket, som passar utmärkt att montera på till exempel en Brompton.

Fästes den långt ner på sadelstolpen känns det stabilt och Bella har inte klagat trots att hon förstås sitter mer kungligt i lådan.

Vips så kan vi kombinera cykling med tåg även med barn.

I helgen har vi varit och hälsat på vänner en bit utanför Östhammar.

Från Östhammars busstation är det två mil till deras sommarställe dit inga (eller en per dag kanske) bussar går.

Inga problem att cykla två mil. En dryg timma tog det med packning och barn.

Fästet till barnstolen kan sitta kvar på sadelstolpen efter att barnstolen tagits bort. Man skjuter bara upp det. Alls som behövs är en insexnyckel.

/DS

 

Detta inlägg är publicerat under Annat och märkt , , , av david. Bokmärk permalänken.

Om david

Kulturarbetare, smålänning, Stockholmsboende, pappa, cykelentusiast, hållbar livstilssökare, lådcykelåkande, bromptoncyklande, "till-varje-pris-slippa-bil" - kille, stockholmsälskande, tåg+fällcykelluffare, "hållbart resande"-engagerad, "second-hand" - diggande, "nästan vegetarian" - människa, "ha-inte-mer-än-du-behöver" - filosoferande, skådespelande, sjungande, "försöker-få-ett-odlingsintresse" - kille, "portabla-prylar" - nörd och livsstilsbloggare. Ungefär så.