Din guide till BMW-motorcyklar

Hem / BMW Motorcyklar

Genom att kombinera en rik historia, en stark filosofi och banbrytande innovation har BMW Motorrad etablerat sig som en ledande aktör i branschen. Oavsett om du är en erfaren förare eller en nybörjare som drömmer om din första motorcykel, erbjuder BMW Motorrad något för alla. På den här sidan har vi samlat BMW:s återförsäljare i Sverige och listar 10 ikoniska modeller från varumärket, inklusive GS-serien, K 1600 GT och S 1000 RR.

MC-återförsäljare BMW i Sverige

JE68

Hitta allt du behöver för att leva ut din MC-dröm hos Sveriges ledande MC-återförsäljare av BMW. Med sin långa expertis och stora sortiment har de allt du behöver. Oavsett om du är en ny eller erfaren förare möts du av passionerad service och kunnig personal som ser till att du får ut det mesta av din motorcykel.

Besök JE68

Lundgrens motor

På Lundgrens Motor brinner de för motorcyklar och allt som hör till. De är själva motorcyklister i grunden och förstår dina behov på riktigt. Hos dem hittar du allt du behöver för ett lyckligt liv på två hjul.

Besök Lundgrens motor

Claessons Motor

Hos Claessons motor hittar du ett brett utbud av motorcyklar och tillbehör som hjälmar, kläder, väskor, mm. De har en välutrustad verkstad och erbjuder dessutom vinterförvaring för din hoj.

Besök Claessons Motor

Olika modeller

BMW har under sina 100 år i motorcykelbranschen skapat många ikoniska maskiner. Här har vi samlat deras topp 10-modeller för dig som är sugen på att köpa BMW motorcykel.

BMW R 1250 GS

BMW R 1250 GS är utan tvekan en av de mest populära och ikoniska motorcyklarna i världen. Den är känd för sin mångsidighet, komfort och prestanda, vilket gör den lika lämpad för långa touringresor på asfalt som för utmanande offroad-äventyr.

BMW R 1250 RT

BMW R 1250 RT är en touringmotorcykel designad för långa resor i stil och komfort. Den kombinerar en kraftfull motor, smidig hantering och en rad bekvämlighetsfunktioner för att göra varje resa till en njutning.

BMW S 1000 RR

BMW S 1000 RR är definitionen av en supersportmotorcykel. Den är designad för att leverera extrem prestanda, knivskarp hantering och en körglädje som får det att pirra i magen.

BMW G 310 GS

BMW G 310 GS är en prisvärd och lättkörd offroad-motorcykel perfekt för nybörjare och stadskörning. Den kombinerar en kraftfull 313 cc encylindrig fyrventilsmotor med 34 hk och 25 lb-ft vridmoment med bekväm körställning och smidig hantering för att göra varje körning till en rolig och inspirerande upplevelse.

BMW C 400 X

BMW C 400 X är en maxiscooter designad för att ta sig an den urbana djungeln med stil och smidighet. Den erbjuder en perfekt mix av prestanda, komfort och praktiska funktioner som gör pendlingen till en njutning och äventyret runt hörnet.

BMW K 1600 GT & GTL

BMW K 1600 GT och GTL är lyxiga touringmotorcyklar designade för att dominera landsvägarna och erbjuda en oöverträffad komfort och prestanda på långa resor. Även om de delar många likheter, finns det några viktiga skillnader att tänka på, däribland körställning, vindskydd och packutrymme.

BMW F 750/850 GS

BMW F 750 GS och F 850 GS är mellanklassens äventyrsmotorcyklar som kombinerar offroad-förmåga med touring-komfort. De är perfekta för förare som vill ha en mångsidig motorcykel för att utforska grusvägar, njuta av landsvägskörning och även klara av enklare terrängkörning.

BMW R nineT

BMW R nineT är en modern hyllning till klassiska motorcyklar, med en luft/oljekyld boxermotor och en minimalistisk design som för tankarna till svunna tider. Den är byggd för entusiaster som uppskattar ren körglädje och möjligheten att individualisera sin motorcykel.

BMW S 1000 R

BMW S 1000 R är en motorcykel inspirerad av supersportmaskinen S 1000 RR. Den är byggd för att leverera extrem prestanda, knivskarp hantering och adrenalinpumpande körning på både bana och väg.

BMW CE 04

BMW CE 04 är en maxiscooter designad för att ta sig an den urbana djungeln med stil, prestanda och hållbarhet i åtanke. Den är perfekt för miljömedvetna pendlare och stadsbor som vill ha en spännande och praktisk lösning för sina dagliga transporter. BMW CE 04 drivs av en 80 kW (109 hk) vätskekyld elmotor med kraftfull acceleration från 0 till 50 km/h på 3,3 sekunder.

BMW:s historia

Bakgrund

BMW:s motorcykelhistoria sträcker sig tillbaka till 1923, då den första serietillverkade modellen – R32 – lanserades. Sedan dess har BMW etablerat sig som en ikonisk aktör i branschen, känd för sin kompromisslösa kvalitet, innovativa teknik och passionerade körupplevelser.

Under de kommande decennierna lanserade BMW en rad ikoniska modeller som cementerade deras rykte som en ledande aktör inom motorcykelvärlden. GS-serien, med sin robusta konstruktion och terrängegenskaper, blev en favorit bland äventyrslystna förare. K 1600 GT, en lyxig touringmaskin, erbjöd komfort och prestanda på långa resor.

Konstruktion

BMW:s designfilosofi fokuserar på funktionalitet och ergonomi. Varje komponent är noggrant utformad och konstruerad för att optimera prestanda och komfort. BMW använder högkvalitativa material och avancerad teknik för att skapa motorcyklar som är både robusta och raffinerade.

Prestanda

BMW-motorcyklar är kända för sina kraftfulla och smidiga motorer. De levererar enastående acceleration, topphastighet och vridmoment, samtidigt som de ger en mjuk och kontrollerbar kraftöverföring. BMW erbjuder en mängd olika motorcykelmodeller för att tillgodose olika behov och körstilar, från sportiga superbikes till bekväma touringmaskiner.

Slogan

BMW:s slogan "The Ultimate Riding Machine" är inte bara en snygg fras, utan en djupgående filosofi som genomsyrar allt de gör. Den representerar en strävan efter att skapa motorcyklar som inte bara är snabba och kraftfulla, utan som också erbjuder en oöverträffad kombination av prestanda, komfort, hantering och känsla.