Din guide till Triumph-motorcyklar

Hem / Triumph Motorcyklar

Triumph är en ikonisk brittisk motorcykeltillverkare med anor så lång tillbaks som 1885. De har en lång tradition av innovation och är kända för sina parallelltwin-motorer. Deras motorcyklar lockar både nybörjare och erfarna förare och kommer i många olika utföranden. I den här guiden listar vi Triumphs återförsäljare i Sverige och samlar några av deras mest populära modeller för inspiration. Vi ger dig även en sammanfattning av varumärkets bakgrund och historia.

MC-återförsäljare Triumph i Sverige

JE68

Oavsett om du drömmer om din första Triumph-motorcykel eller vill uppgradera till en ny modell, är JE68 MC-butiken för dig. Som Sveriges största återförsäljare av Triumph har de allt du behöver för att leva ut din passion.

Besök JE68

Johans MC

Hos Johans MC hittar du Triumph-motorcyklar och tillbehör för alla behov. Här kan du köpa begagnade och nya MC direkt online eller besöka deras välfyllda butik i Göteborg.

Besök Johans MC

Lundgrens motor

Lundgrens motor erbjuder både försäljning och uthyrning av MC samt en välutrustad verkstad för alla dina behov. De har ett brett sortiment av motorcyklar och alla sorters tillbehör.

Besök Lundgrens motor

Olika modeller

Här har vi samlat de 10 bästa MC-modellerna för dig som är sugen på att köpa Triumph motorcykel. Deras motorcyklar kommer i många olika utföranden, som passar många olika behov.

Triumph Bonneville T120

Triumph Bonneville T120 kombinerar den klassiska stilen hos den ikoniska Bonneville med modern teknik och prestanda. Den drivs av en kraftfull 1200cc vätskekyld parallelltwin-motor som levererar 80 hk och 105 Nm vridmoment, vilket ger en smidig och kraftfull körupplevelse.

Triumph Tiger 900

Triumph Tiger 900 är inte bara en motorcykel, det är en portal till äventyr. Den finns i två varianter: Tiger 900 GT och Tiger 900 Rally, båda designade för att hantera olika typer av terräng. Detta ger dig kraften att ta dig an allt från asfaltsvägar till grusvägar och enklare stigar.

Triumph Street Triple

Triumph Street Triple är en populär gatfighter-motorcykel känd för sin aggressiva styling, kraftfulla motor och smidiga hantering. Den finns i tre huvudmodeller: Street Triple R, Street Triple RS och Street Triple R Low Ride Height. Alla Street Triple-modeller drivs av en 765cc vätskekyld trippelmotor.

Triumph Scrambler 1200

Triumph Scrambler 1200 är en motorcykel som kombinerar klassisk scrambler-estetik med modern prestanda och mångsidighet. Den riktar sig till förare som vill ha en motorcykel som är lika bekväm på asfalterade vägar som på enklare grusvägar och lättare terräng. Scrambler 1200 passar för både stadskörning och off road-äventyr.

Triumph Speed Twin

Triumph Speed Twin är en motorcykel som hämtar inspiration från den klassiska café racer-stilen, men med modern prestanda och teknik. Den är perfekt för förare som vill ha en motorcykel med attityd och kraft, samtidigt som den erbjuder en bekväm körställning för både landsväg och stadstrafik.

Triumph Trident 660

Triumph Trident 660 är en modern roadster-motorcykel designad för att vara lättkörd, mångsidig och prisvärd. Den passar perfekt för nya förare som söker en motorcykel som är lätt att hantera, men även för mer erfarna förare som vill ha en kul och lättkörd hoj för vardagskörning eller kortare turer.

Triumph Bonneville Bobber

Triumph Bonneville Bobber är en cruiser-inspirerad motorcykel som kombinerar klassisk bobber-estetik med modern prestanda och teknik. Den är perfekt för förare som söker en motorcykel med attityd och avskalad stil, lämpad för cruising i stadstrafik eller lugnare landsvägskörning.

Triumph Thruxton RS

Triumph Thruxton RS är toppen av cafe racer-evolutionen hos Triumph. Den kombinerar klassisk cafe racer-estetik med den senaste tekniken och prestanda, vilket resulterar i en motorcykel som är lika inspirerande att titta på som den är att köra.

Triumph Rocket 3 GT

Triumph Rocket 3 GT är kungen bland custom touring-motorcyklar. Den erbjuder en hisnande kombination av brutalt vridmoment, imponerande prestanda och långfärdskomfort, vilket gör den perfekt för förare som vill ha det där lilla extra.

Triumph Tiger 800

Triumph Tiger 800 är en populär adventure-hoj som kombinerar terrängduglighet med körbarhet på väg. Den kommer i två huvudmodeller: Tiger 800 XR och Tiger 800 XC. Motorcykeln ger dig tillräckligt med prestanda för körning på både asfalt och grusväg.

Triumph:s historia

Bakgrund

Triumph är en ikonisk brittisk motorcykeltillverkare med anor från 1885 och har en fascinerande historia präglad av innovation, passion och uthållighet. Från sina tidiga dagar som cykelproducent i Coventry, England, har Triumph genomgått perioder av ägarskapsbyten och ekonomiska utmaningar, men alltid med en stark vilja att överleva och blomstra.

Konstruktion

Genom åren har Triumph etablerat sig som en ledande aktör inom motorcykelbranschen, känd för sina klassiska brittiska modeller med parallelltwin-motorer. Deras fokus på högkvalitativt hantverk och detaljer har resulterat i motorcyklar som inte bara är vackra att se på, men också kraftfulla och lätta att hantera.

Prestanda

Idag erbjuder Triumph ett brett utbud av modeller för att tillgodose alla behov och smaker, från retro-inspirerade cafe racers till moderna adventure-hojar. Med sin kombination av tradition och innovation, modern teknik och tidlös design fortsätter Triumph att locka både erfarna förare och nybörjare som söker en motorcykel med själ och karaktär.

Slogan

Triumphs slogan, "Ride the Legend", sammanfattar perfekt märkets arv och dess status som en ikonisk motorcykeltillverkare. Att äga och köra en Triumph innebär att du blir en del av en rik historia och en gemenskap av passionerade motorcykelentusiaster. Varje resa blir en hyllning till deras långa och framgångsrika historia, och en möjlighet att skapa nya minnen på vägarna.