Din guide till KTM-motorcyklar

Hem / KTM Motorcyklar

Letar du efter en motorcykel som kombinerar kraftfull prestanda med oöverträffad tillförlitlighet? Då är KTM ett perfekt val. Med en lång och framgångsrik historia av att bygga robusta och innovativa motorcyklar har KTM etablerat sig som en ledande aktör inom offroad- och endurosegmentet. I den här guiden presenterar vi 10 noggrant utvalda KTM-modeller som värdesätter uthållighet och kvalitet. Oavsett om du är en erfaren enduro-entusiast eller en nybörjare som vill ta dig an motocrossvärlden, har KTM en modell som passar perfekt för dig.

MC-återförsäljare KTM i Sverige

JE68

JE68 erbjuder allt du behöver för att köra och uppleva KTM-motorcyklar på bästa sätt. Med över 20 års erfarenhet och en stark passion för motorcyklar är de en MC-återförsäljare som tillgodoser både nybörjare och erfarna förare. Besök JE68 idag och upptäck allt de har att erbjuda!

Besök JE68

Lundgrens motor

Lundgrens motor har ett stort utbud av både nya och begagnade motorcyklar och mopeder – oavsett om du drömmer om en kraftfull KTM eller en smidig moped, har de något för dig.

Besök Lundgrens motor

Claessons Motor

Claessons motor i Bromölla har över 40 års erfarenhet och är en naturlig samlingsplats för alla MC-älskare. De erbjuder ett varierat utbud av allt relaterat till MC, både motorcyklar och tillbehör.

Besök Claessons Motor

Olika modeller

Sedan starten 1934 har KTM genomsyrats av drivkraften att skapa motorcyklar och delar som håller under en väldigt lång tid. Här listar vi de 10 bästa MC-modellerna för dig som är sugen på att köpa KTM motorcykel, med uthållighet och kvalitet i fokus.

KTM 1290 Adventure R

KTM 1290 Adventure R är inte din genomsnittliga motorcykel. Den är en mastodont byggd för äventyrare som vill ha det bästa av prestanda, komfort och off-road-kapacitet. Den är redo att ta sig an de tuffaste terrängerna samtidigt som den erbjuder långdistanskomfort för äventyrsresor.

KTM 1190 Adventure

KTM 1190 Adventure är en äventyrsmaskin som erbjuder en perfekt blandning av prestanda, komfort och off-road-kapacitet. Den är inte lika extrem som sin storebror 1290 Adventure R, men den är fortfarande en kapabel maskin som kan ta dig långt och brett.

KTM 390 Duke

KTM 390 Duke är en nakenmotorcykel som har vunnit popularitet tack vare sin lätta hantering, kraftfulla motor och prisvärda prislapp. Den är en perfekt motorcykel för nybörjare som vill ha en rolig och engagerande motorcykel att lära sig på, men den är också kapabel nog för mer erfarna förare som vill ha en lekfull och praktisk pendlarmotorcykel.

KTM 890 Duke R

KTM 890 Duke R är en sportmotorcykel byggd för prestanda, precision och ren körglädje. Den kallas ofta för "The Super Scalpel" på grund av sin aggressiva körställning, knivskarpa hantering och kraftfulla motor.

KTM 790 Adventure R

KTM 790 Adventure R är en medelstor äventyrsmotorcykel byggd för seriösa off-road-entusiaster som vill utforska nya horisonter och ta sig an de tuffaste terrängerna. Den är en perfekt blandning av kraft, smidighet och off-road-kapacitet, vilket gör den till en dröm för äventyrslystna motorcyklister.

KTM 690 Duke

KTM 690 Duke är en nakenmotorcykel som har vunnit popularitet tack vare sin lätta hantering, kraftfulla motor och roliga körkänsla. Den är en perfekt motorcykel för nybörjare som vill ha en engagerande och rolig motorcykel att lära sig på, men den är också kapabel nog för mer erfarna förare som vill ha en lekfull och praktisk motorcykel för vardagskörning eller kortare turer.

KTM 450 SX-F

KTM 450 SX-F är ingen vanlig motorcykel. Den är en fullblodig motocrossmaskin designad för tävlingsdominans på den högsta nivån. Den är känd för sin otroliga kraft, smidighet och prestanda, vilket gör den till ett populärt val bland professionella motocrossförare världen över.

KTM 300 EXC

KTM 300 EXC är en ikon inom offroad-världen, känd för sin explosiva kraft, smidighet och offroad-egenskaper i toppklass. Den riktar sig mot erfarna förare som vill ha en lättviktsmaskin för att ta sig an de tuffaste enduro- och extremenduro-terrängerna.

KTM 250 SX

KTM 250 SX är en renodlad motocrossmaskin designad för att leverera explosiv kraft, smidig hantering och vinnande prestanda i 250cc-klassen. Den är perfekt för tävlingsförare och motocross-entusiaster som vill ha en lättviktsmaskin med hög effekt-till-vikt-förhållande för att dominera banan. 250 SX drivs av en lättviktsmotor på 249cc som ger exceptionell kraft och vridmoment.

KTM 150 SX

KTM 150 SX är en lekfull och lättkörd motocrossmaskin i 150cc-klassen, perfekt för unga förare och vuxna nybörjare inom motocross. Den erbjuder en balanserad mix av kraft, smidighet och användarvänlighet, vilket gör den till en utmärkt inkörsport till motocrossvärlden. KTM 150 SX drivs av en livlig 2-taktsmotor på 143,99cc som ger tillräckligt med kraft för att lära sig grunderna inom motocross och ha kul på banan.

KTM:s historia

Bakgrund

KTM:s historia tar sin början 1934 i den lilla byn Mattighofen, Österrike. Johann "Hans" KTM grundade företaget med fokus på tillverkning av metallvaror och reservdelar till motorcyklar. Passionen för tvåhjuliga fordon drev KTM att ta steget vidare och 1953 presenterades den första egna motorcykelmodellen, en Puch-modell.

Konstruktion

KTM:s resa har präglats av innovation och en strävan efter att skapa motorcyklar som inte bara är kraftfulla och smidiga, men också tillförlitliga och redo att ta sig an alla utmaningar. Användning av lätta material som krom-molybdenstål och kompositmaterial har gett KTM-motorcyklarna en viktfördel och bidragit till deras exceptionella prestanda.

Prestanda

KTM:s framgångar har inte gått obemärkt förbi. Med otaliga segrar i motocross, enduro och rally har de etablerat sig som en av de ledande tillverkarna inom offroad- och endurosegmentet. Deras breda utbud av modeller tilltalar förare på alla nivåer, från nybörjare till erfarna tävlingsförare.

Slogan

Sloganen "Ready to Race" symboliserar inte bara KTM:s motorcyklars karaktär - snabba, smidiga och redo för alla utmaningar - utan också företagets filosofi. De är ständigt drivna av att utveckla och förbättra sina produkter och strävar alltid efter att vara i framkant av motorcykelbranschen.