Hyra motorcykel

Hem / Hyra motorcykel

Är du sugen på att prova på friheten och spänningen med att köra motorcykel, men vill inte investera i en egen? Att hyra en motorcykel är det perfekta alternativet för dig! Denna guide ger dig all information du behöver för att komma igång, från att välja rätt uthyrare till tips för säker körning. Vi går igenom alla viktiga steg innan du hyr motorcykel och svarar på de vanligaste frågorna.

Uthyrare

JE68

JE68 erbjuder uthyrning av ett brett utbud av motorcyklar. Här kan du hyra MC över dagen och upp till flera veckor. De erbjuder även uthyrning av tillbehör som kläder, väskor, GPS och full utrustning. JE68 är en dedikerad aktör och välkomnar dig att kontakta dem vid frågor.

Besök JE68

Lundgrens motor

Lundgrens Motor i Avesta erbjuder uthyrning av nya BMW-motorcyklar genom Rent A Ride. Du kan hyra din drömhoj för en dag, en weekend eller under flera veckor. Boka enkelt online eller direkt hos Lundgrens Motor.

Besök Lundgrens motor

Ahlqvist Motorcyklar

Ahlqvist MC i Göteborg erbjuder uthyrning av motorcyklar från Honda. Välj mellan olika modeller och betala samma dygnspris. De erbjuder även uthyrning av tillbehör som hjälm, stövlar och kompletta ställ.

Besök Ahlqvist Motorcyklar

Northbike

Northbike erbjuder uthyrning av ett stort utbud av nya motorcyklar i både Sundsvall och Umeå. Du kan hyra en motorcykel för en dag, en helg eller en vecka. De har modeller från BMW, Ducati, Kawasaki, KTM och Triumph, inklusive sportmotorcyklar, touringmotorcyklar, endurohojar och cruisers.

Besök Northbike

Hyra motorcykel – Pris

Hyreskostnaden för en motorcykel i Sverige varierar beroende på modell, hyresperiod och uthyrare. Generellt sett kan du räkna med att betala minst 1 500 kr och upp till 3 000 kr per dag för en standardmodell. Om du även behöver komplettera med utrustning som hjälm och kläder tillkommer vanligtvis kostnader för det.

Vissa uthyrare har paketerbjudanden till rabatterat pris för längre hyresperioder, eller lägre pris för studenter, pensionärer eller medlemmar i Mc-klubbar. Jämför därför priser från olika uthyrare innan du bokar.

9 saker att tänka på innan du hyr motorcykel

 1. Rätt körkort: För att hyra motorcykel i Sverige behöver du ha ett giltigt MC-körkort.
 2. Skaffa försäkring: Uthyrare erbjuder ofta tilläggsförsäkringar, men ofta går det bra att använda egen bil- eller MC-försäkring. Kolla med ditt försäkringsbolag om vad som gäller.
 3. Kontrollera hyreskontraktet: Läs igenom och säkerställ att du förstår alla villkor i hyreskontraktet innan du skriver under.
 4. Välj rätt motorcykel: Välj en modell som passar din körstil och dina behov. Om du är nybörjare kan du be uthyraren om hjälp med att välja rätt mc för just dig.
 5. Planera din rutt: Det är en bra idé att planera din rutt i förväg, speciellt om du inte är en erfaren förare med körvana.
 6. Var synlig: Använd reflexväst och kör med halvljus på dagen för att öka din synlighet i trafiken. Under kvälls- och nattid kör du med helljusen på.
 7. Kör försiktigt: Var uppmärksam på din omgivning och kör försiktigt. Tänk på att väglaget kan förändras snabbt, speciellt under våren och hösten.
 8. Ta pauser: Det är viktigt att ta regelbundna pauser när du kör. Sträck på benen och drick mycket vatten för att undvika trötthet.
 9. Ha kul! Att hyra en motorcykel är en fantastisk upplevelse. Njut av friheten och körningen!

Fördelar

 • Du kan prova olika modeller innan du köper en egen
 • Slipp tänka på underhåll och reparationer
 • Ett bra sätt för nybörjare att skapa vana
 • Du kan hyra under både korta och långa perioder
 • En unik och spännande upplevelse
 • Upptäck nya platser och se Sverige från ett annat perspektiv

Nackdelar

 • Det kan vara dyrt att hyra motorcykel
 • Vissa modeller eller märken kan vara svåra att hitta hos uthyrare
 • Du är ansvarig för eventuella skador på motorcykeln under hyresperioden

Vanliga frågor

Vad kostar det?

Hyreskostnaden för en motorcykel i Sverige varierar beroende på modell, hyresperiod och hyrfirma. Nedan listar vi några tänkbara exempelpriser:

 • Sportmotorcykel: 2 000–3 000 kr per dag
 • Touringmotorcykel: 1 500–2 500 kr per dag
 • Retro-motorcykel: 1 000–2 000 kr per dag
 • Scooter: 500–1 000 kr per dag

Ingår bränsle i priset?

Nej, vanligtvis ingår inte bränsle i hyran, men vissa uthyrare kan erbjuda ett antal fria mil. Du får själv betala för den bensin du gör åt under hyresperioden. Precis som när du hyr en bil ska motorcykeln lämnas tillbaka fulltankad.

Vad krävs för att få hyra motorcykel i Sverige?

För att få hyra en motorcykel behöver du vanligtvis:

 • Ha ett giltigt MC-körkort som du måste kunna visa upp vid hyrestillfället.
 • Vara minst 18 år gammal, men vissa uthyrare kan ha en högre åldersgräns för vissa typer av motorcyklar.
 • Du behöver vanligtvis ett betalkort för att betala hyran och depositionen.
 • I vissa fall kan du även behöva visa upp bevis på försäkring.

Behöver jag ha en försäkring?

Ja, du behöver ha en giltig försäkring när du hyr mc. Uthyraren erbjuder vanligen tilläggsförsäkring för en extra kostnad, som i regel ger ett mycket bra skydd. Din egen bil- eller mc-försäkring kanske räcker, men kontrollera med ditt försäkringsbolag om vad som gäller innan du hyr motorcykel.

Vilken typ av motorcykel passar en nybörjare?

Om du är nybörjare är det en bra idé att välja en modell som är lätt att hantera och inte har för kraftfull motor. Touring- och retromotorcyklar eller scotrar passar bra för oerfarna förare, men fråga gärna din lokala uthyrare om hjälp med att hitta en lämplig modell.

Vilken utrustning behöver jag?

När du hyr motorcykel behöver du en CE-godkänd hjälm, skyddskläder och skyddsglasögon eller visir. Denna utrustning är nödvändig och är till för att skydda dig när du är ute på tur. Övrig utrustning som kan vara bra att ha är ryggskydd, öronproppar och eventuellt kommunikationssystem för att prata med andra motorcyklister.

Det är vanligt att uthyrare även hyr ut tillbehör, men det kan vara värt att investera i egen utrustning så att du kan vara säker på att den passar bra och är av tillräcklig kvalitet.